Tuesday, September 2, 2008

Smijte se sa vasom djecom :)

Esselamu alejkum wr wb

Jeste li i vi od onih koji se smješkaju kolegama na poslu, strancima na ulici, pretpostavljenima ili vašim učenicima, a kod kuće to prestajete raditi i strogo odgajate vašu djecu??
Prestanite to odmah jer:

Za smijeh kažu da je lijek učinkovitiji od tablete, a iskren osmijeh bolje privlači nego magnet.
Želite li biti uzor vašoj djeci približite se njihovoj duši kroz smijeh i sreću!

Kineska mudrost lijepo kaže: Dan bez smijeha izgubljen je dan. I doista je tako. Čovjek kojemu je dan prošao, a da se makar jedanput nije nasmiješio ili barem uživao u smijehu drugih ljudi, mora biti vrlo tužna i jako nesretna osoba. A da se smijao, sigurno bi bio mnogo radosniji, puno opušteniji i manje tužan jer smijeh je univerzalni lijek koji liječi sve bolesti, ublažuje patnju, rastjeruje brige i tugu, stvara bolje i vedrije raspoloženje.
Kažu da je smijeh osobina djece, da se samo ona mogu svačemu nasmijati i stalno osmjehivati, da se samo ona, nakon plača, još suznih očiju, kad ugledaju nešto smiješno, mogu slatko nasmijati i prepustiti smijehu do suza, valjati se od smijeha. Jedino se djeca smiju u snu. Kad slatko spavaju, često se na njihovu licu vidi smiješak. Smijeh je ono što dijete čini djetetom, što ga čini sretnim, razdraganim i veselim. I kad izgleda ozbiljno, ono se smije iznutra. Osmijeh na njegovom licu odaje dobro raspoloženje i najbolji je pokazatelj njegova zdravog odrastanja, sreće, radosti i zadovoljstva.
Za smijeh je karakteristično da ništa ne košta, a mnogo pomaže, liječi tijelo i dušu, ne samo onoga tko se smije, nego i svih onih koji se kreću u njegovom društvu. Pa zašto smo onda smrknuti, a ne nasmiješeni i veseli? Smijeh ljude pomlađuje, opušta, popravlja trenutačno raspoloženje, uklanja umor i ublažuje stres. Smijehom se uveseljava društvo, izgrađuju čvršći i kvalitetniji međusobni odnosi, budi optimističko raspoloženje, osvajaju stalni prijatelji…

Hajde, šta čekate: Nasmiješite se :)))))))))
Selaaaaaaaaaaaaaaam :)

No comments: